5 februari 2022

Meer sociale huurwoningen?

De 'SGP in stelling' is een serie met actuele stellingen over Capelle. Vandaag een stelling over sociale huurwoningen in Capelle aan den IJssel.

Wordt de woningnood opgelost door veel meer sociale huurwoningen te bouwen?

In Capelle moeten meer huizen worden gebouwd. Niet door groen op te offeren. Wel door slim te transformeren in goed overleg met onze inwoners. En door de doorstroming echt op gang te brengen. We willen meer woningen voor starters én voor senioren. We moeten aandacht hebben voor kwetsbare groepen, vluchtelingen en mensen die niet veilig zijn. Ook hebben we meer sociale huurwoningen nodig, verspreid door Capelle. De gemeente verschuilt zich niet achter ontwikkelaars en wacht niet af, maar pakt zelf het stuur. Inwoners van Capelle krijgen zoveel mogelijk voorrang en flexibele oplossingen om meer mensen onderdak te bieden worden zoveel mogelijk gefaciliteerd.

Ja, er moeten meer sociale huurwoningen worden gebouwd. Maar ook meer koopwoningen en meer woningen voor senioren. Hoe de aantallen van deze woningen zich tot elkaar verhouden is onbelangrijk. Het gaat erom dat er voldoende woningen zijn. Daarom moeten we per wijk kijken wat er nodig is en wat er mogelijk is. Laten we ons dus niet blindstaren op één onderdeel van de woningproblematiek. Laten we de woningnood integraal aanpakken en ervoor zorgen dat iedere Capellenaar een eigen dak boven het hoofd kan hebben en ook waar mogelijk kan doorstromen naar een meer passende woning.