19 februari 2022

Lokale lastem voor bedrijven verlagen?

De 'SGP in stelling' is een serie met actuele stellingen over Capelle. Vandaag een stelling over de lasten voor bedrijven. Wil de SGP Capelle de lokale lasten voor bedrijven verlagen?

Wil de SGP Capelle de lokale lasten voor bedrijven verlagen?

Een sterke lokale economie draagt bij aan een levensvatbare gemeente waar het plezierig wonen en werken is. Het gemeentebestuur moet streven naar een gunstig ondernemersklimaat, daartoe de juiste randvoorwaarden scheppen en ook het evenwicht tussen de verschillende soorten bedrijvigheid in Capelle bewaken. Om goed economisch beleid te voeren is het zaak te luisteren naar de Capelse ondernemers zelf, maar is ook krachtige regionale samenwerking nodig.

De gemeente Capelle staat al een flink aantal jaren niet meer in de top-100 van de MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland. De SGP wil dit graag verbeteren door in te zetten op het imago van onze gemeente. Regels zijn er om ondernemerschap in goede banen te leiden, maar zeker niet om te frustreren.

De coronapandemie vraagt van de lokale overheid extra inzet om ondernemers die in de knel komen waar mogelijk te helpen. Hier mag van de gemeente creativiteit en betrokkenheid worden verwacht.

Als er aanleiding is om de lasten voor ondernemers te verlagen – bijvoorbeeld omdat de lasten in vergelijking met andere gemeenten onevenredig hoog zijn – is de SGP daar zeker voorstander van, maar die indruk hebben wij op dit moment niet.