2 maart 2022

Anoniem solliciteren

De 'SGP in stelling' is een serie met actuele stellingen over Capelle. Vandaag een stelling over discriminatie bij het sollicitatieproces. Wat vindt de SGP van discriminatie en maatregelen daartegen, zoals bijvoorbeeld anoniem solliciteren? 

Wat vindt de SGP van discriminatie en maatregelen daartegen, zoals bijvoorbeeld anoniem solliciteren?

Een samenleving is erbij gebaat dat de diverse bevolkingsgroepen in onderlinge harmonie kunnen samenleven. Dat betekent dat er geen onderscheid wordt gemaakt naar ras en/of afkomst. Discriminatie van bepaalde bevolkingsgroepen is uit den boze en ook niet Bijbels. Ieder mens mag er zijn. Tolerantie betekent overigens ook dat er voluit ruimte moet zijn en blijven om Bijbelse standpunten die misschien niet meer stroken met wat nu in de samenleving breed geaccepteerd is, te huldigen en uit te dragen.

Tegelijk is het de vraag wat een middel als anoniem solliciteren bewerkstelligd. De SGP zou graag zien dat niet lukraak één middel wordt ingezet om discriminatie tegen te gaan, indien daar sprake van is. In plaats daarvan ziet de SGP liever dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar discriminatie binnen de gemeente, zowel binnen de overheid alsook in het maatschappelijke en economische verkeer. Met die inzichten kunnen gerichte maatregelen worden overwogen om meerdere vormen van discriminatie effectief tegen te gaan.