17 november 2021

Kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd

Maandag 15 november stelde de kiesvereniging van de SGP de kandidatenlijst voor de komende raadsverkiezingen vast. Arwin van Buuren, de huidige fractievoorzitter, werd opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Van Buuren: “Ik ben dankbaar dat ik opnieuw het vertrouwen van onze leden heb gekregen. Maar ook met het feit dat ik zo’n mooie lijst mag aanvoeren. Met Gods hulp hopen we ons ook de komende periode weer voor 100 procent in te kunnen zetten voor Capelle en alle Capellenaren”.

De SGP kiest voor vertrouwde gezichten in de top van de lijst, maar ook voor vernieuwing en verjonging. Meest opvallende nieuwkomer op de lijst is Johan de Leeuw (19), student en bestuurslid politiek bij de landelijke SGP-Jongeren. Hij staat op nummer vijf.

Winne van Erkel, voorzitter van de SGP-kiesvereniging is blij met de lijst. “Het is een mooie mix van achtergronden en ervaring, van leeftijd en van expertisegebieden. Veel actieve Capellenaren die veel betekenen voor de lokale samenleving staan op de lijst, maar ook een flink aantal ondernemers. Velen van hen hebben aangegeven een actieve bijdrage te willen leveren aan het werk van de fractie”.

Van Buuren wordt op de lijst gevolgd door huidig raadslid Pieter Weijers, burgerraadslid Henry Oudshoorn en steunfractielid Ronald Kok. Huidig burgerraadslid Gerben Veenema volgt op nummer zes. Op nummer zeven staat ook een nieuwkomer binnen de SGP: Hendrik Verhoef (26). De complete lijst van de SGP telt dertig namen. Voor het geval dat de verhoudingen in de gemeenteraad volledig omslaan (de SGP heeft nu drie van de 33 zetels), heeft de SGP in ieder geval voldoende kandidaten.

Bekijk onze kandidaten