19 april 2024

Terugblik open fractie in Capelle West

Afgelopen woensdag (17 april jl.) hadden we onze eerste open fractie in één van de Capelse wijken. Deze vond plaats in het buurthuis van Capelle-West, waar we hartelijk ontvangen werden door Iet, buurtbewoner en beheerder van het buurthuis. 


Het is mooi om als fractie te mogen vergaderen op een plek waar het hele jaar door veel activiteiten worden georganiseerd, door bijna enkel vrijwilligers. Hiervoor hebben we als fractie ook veel waardering. Mooi dat Capellenaren elkaar zo weten te vinden en met elkaar een 'buurtgemeenschap' levend weten te houden. 

Capelle-West is een wijk waar de gemeenschapszin nog erg aanwezig is. Eén van de buurtbewoners, die op onze uitnodiging was ingegaan noemde daar ook meerdere voorbeelden van. Hoewel er ook in deze wijk zorgen zijn over bepaalde zaken is men over het algemeen tevreden. Het WOP (WijkOverlegPlatform) wordt goed bezocht en de betrokkenheid is groot.

Toch kregen we als fractie ook wel aandachtspunten mee. De (dreigende) leegstand van het winkelcentrum aan de Doormanstraat is bijvoorbeeld een punt van zorg. Ligt hiermee verpaupering niet op de loer?

Al met al mooi om op deze manier te mogen vergaderen in de wijk. Dat smaakt naar meer!

Wilt u dat we als fractie ook eens bij u op locatie (in uw wijk) vergaderen? Neem gerust contact op via 06-50805118.