8 november 2018

SPEELTOESTELLEN IN CAPELLE

SPEELTOESTELLEN VOOR ALLE KINDEREN

Enige tijd geleden schoof dhr. J. van Wingerden aan bij een fractievergadering van de SGP in Capelle. Hij wilde aandacht vragen voor een aantal punten. Een van die punten ging over het speeltoestellenbeleid in Capelle. Hij constateerde dat er weinig  speeltoestellen zijn waar kinderen met een beperking op kunnen spelen.

Niet alle kinderen zijn zo mobiel dat ze gemakkelijk overal op en af kunnen klauteren. Bijvoorbeeld omdat ze gebonden zijn aan een rolstoel. Voor deze groep kinderen zijn maar weinig tot geen speeltoestellen beschikbaar. Ze kunnen dan ook moeilijk meespelen met andere kinderen. Dit creëert niet alleen sociale isolatie van hun leeftijdsgenoten, het heeft ook impact op hun motorische ontwikkeling en cognitieve vaardigheden. Kinderen die niet kunnen meespelen missen een sociaal aspect, dat juist op jonge leeftijd van groot belang is in de ontwikkeling.

Dhr. J. van Wingerden vroeg dan ook of wij hiervoor aandacht konden vragen in de politiek. Nu bleek uit de begroting 2019 dat de gemeente er 603 speeltoestellen bij krijgt, doordat het beheer van een aantal speelplaatsen overgaat naar de gemeente. Enkele van deze speelplaatsen zullen anders worden ingericht. Henry Oudshoorn heeft bij de wethouder direct aandacht gevraagd voor deze doelgroep. Wethouder M. Wilson heeft de toezegging gedaan dit punt in het beleid mee te nemen.