18 april 2018

Blobvissen en de gup

Blobvissen en de gup

Het is een interessante tijd. Er zijn veel speculaties over wie toch de coalitie zal vormen. Er wordt veel over en weer gelonkt en de een heeft dit gehoord en de ander denkt er weer zo over. En terwijl het 'coalitiegezelschap' druk is met de onderhandelingen, gebeurd er van alles op andere afdelingen.

Zo was er maandag een kennismakingsavond met de ambtenaren van de verschillende afdelingen in het gemeentehuis. We hebben allerhande speeddatesessies gehad, het 'Capellemonopolie' gespeeld, een pubquiz gespeeld, het enthousiasme geproefd voor Capelle en, eerlijk gezegd, helemaal niets onthouden van wat er inhoudelijk allemaal is verteld.

Natuurlijk, met sommige mensen heb je een gesprek, maar je krijgt zo'n tsunami aan informatie over je heen...! Maar het gaat er dan ook vooral om dat je een gezicht hebt bij de persoon die je later als raadslid of burgerraadslid nodig hebt voor informatie of iets anders.

Ook onderling was het erg waardevol. Je leert de achtergronden van je nieuwe collega's, kunt elkaars oriëntatie ontdekken en met elkaar nadenken over vraagstukken die je bezighouden. Er was zeker een klik.

Ook gisteren was het weer boeiend. We konden kennismaken met het sociaal domein en hoe de decentralisaties veel op het bordje van de gemeente heeft gelegd. Alles moet beter, integraler en efficiënter. Maar hoe dan?

Binnenkort komt er nog een social media training, een bustrip langs projecten van de afdeling stadsontwikkeling en zo zijn er nog wat momenten voor de nieuwe raads- en burgerraadsleden om nieuwe kennis en kennissen op te doen.

Ondanks alle aardige mensen, fijne gesprekken, enthousiasmerende woorden en goede begeleiding overal vandaan voelt het toch alsof je zwemmen moet, maar je weet niet waarin of waarheen. Dat zullen er vast meer hebben. Voor mij is er misschien nog een rol als burgerraadslid weggelegd. Iedereen roept enthousiast van wel in ieder geval, we zullen het wel zien.

Met alle nieuwe ervaringen en indrukken ontdek je toch nog maar een snotneus te zijn. Dan voel je je toch wel een guppie in een kom vol grote blobvissen (vanwege hun intelligente uitstraling). Ik laat de blobvissen zich lekker buigen over de ingewikkelde onderhandelingen en als guppie kijk en leer ik mee!

Gerben Veenema, fractieondersteuning en marketing