25 maart 2014

Afscheid SGP-raadslid Peter Mulder in afsluitende raadsvergadering


Scheidend SGP-raadslid Peter Mulder heeft tijdens de afsluitende raadsvergadering van de afgelopen raadsperiode een dankwoord gesproken. Hieronder ziet u de integrale tekst van zijn dankwoord: 

Gemeenteraadsfractie Capelle aan den IJssel
Afscheidsspeech als lid gemeenteraad 

"Voorzitter, en in u alle collega's en aanwezigen, 

Bij afscheid nemen kijk je terug. Toen het werk in de gemeenteraad startte, 4 jaar geleden, maar ook 8 jaar geleden en ook daarvoor als burgerraadslid, begon dat met de beëdiging. Ik heb toen de eed afgelegd. Daarmee bevestigde ik me te houden aan de wetten van ons land en het algemeen belang te dienen. Of dat is gelukt moeten anderen maar beoordelen. Maar voor mij persoonlijk was het afleggen van de eed ook een gebed: zo waarlijk helpe mij God Almachtig. En als we dan terugkijken dan merk ik op: die Almachtige God heeft geholpen. 

U zegt, meneer Mulder, ging dan alles goed? Nee, niet naar onze maatstaven. Daar kan ik wel een paar voorbeelden van geven: 

  • De verkiezingsuitslag van 2010; na 4 jaar hard werken 10% stemmenverlies. En dat voor de SGP met zo'n trouwe achterban! Hebben wij het wel goed gedaan? 
  • Er kwam ook ziekte bij raadsleden, bij familie, en ook bij mezelf. 

En toch, de Heere heeft geholpen. Dat is het, waarom we hier nu zijn. 

Er waren ook hele mooie momenten. 

4 jaar gelden, ik zei het al, 10% stemmen verloren, maar de dag na de verkiezingen bleek 

  • dat we een zetel hadden gewonnen! 
  • En dat had mede tot gevolg dat we na lange tijd, samen met de ChristenUnie weer deel namen aan het college, in de persoon van wethouder Van Winden. 
  • En als derde noem ik de verkiezingen van vorige week; het stemmenverlies is grotendeels weer goed gemaakt en de derde zetel behouden. 

De componist Johannes Sebastiaan Bach sloot zijn composities altijd af met 3 letters. Ik wil me natuurlijk niet met hem vergelijken, maar zijn afsluiting neem ik wel over. En als ik het goed heb, voorzitter, staan die 3 letters ook gegraveerd op de achterkant van uw ambtsketen: SDG, Soli Deo Gloria. In goed Nederlands is dat: God alleen de eer. 

 Ik ben natuurlijk ook veel mensen dank verschuldigd. 

  • Allereerst wil ik mijn fractie noemen; voorzitter de verkiezingen zijn voorbij, dus dit betreft geen campagnespeech en daarom durf ik het vanaf deze plek te zeggen: het is de mooiste fractie van Capelle! 
  • Ik noem ook collega raadsleden, 
  1. collegeleden, 
  2. de griffie, 
  3. ambtenaren. 

Voorzitter, ik ga geen namen noemen, dat zou te lang duren. Maar sta me toe één 
uitzondering te maken. En als een echte SGP-er noem ik dan mijn vrouw. Marleen, dank 
voor je onvoorwaardelijke steun de afgelopen jaren. Soms was het druk; 't was ook heel 
mooi. Een ding vergeet ik niet: jij was er altijd! 

Voorzitter, ik rond af. Ik wens u allen veel wijsheid toe voor wat komen gaat; zoek het goede voor Capelle!

Daarbij wens ik u allen Gods zegen.