HomeActueelCapelse SGP kiest nieuwe lijsttrekker

Capelse SGP kiest nieuwe lijsttrekker

Publicatiedatum: 2 okt. 2017

Capelse SGP kiest nieuwe lijsttrekker

Na twaalf jaar krijgt de Capelse SGP een nieuwe lijsttrekker en fractievoorzitter. Arnold Weggeman zal na de komende verkiezingen niet terugkeren in de gemeenteraad. Zijn opvolger wordt Arwin van Buuren die al twee perioden de SGP vertegenwoordigt.

De kiesvereniging van de SGP te Capelle aan den IJssel heeft maandagavond Arwin van Buuren gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Buuren is bijzonder hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook is hij sinds 2010 raadslid voor de SGP. Daarvoor was hij burgerraadslid en steunfractielid.

Van Buuren volgt Arnold Weggeman op die 12 jaar lang de Capelse lijst aanvoerde. Hij was niet alleen fractievoorzitter maar ook 12 jaar plaatsvervangend raadsvoorzitter. Vanwege zijn bestuurlijke ervaring en juridische kennis speelde hij al die jaren een belangrijke rol in de lokale politiek en genoot hij brede waardering. Weggeman: “Ik heb dit werk altijd met veel genoegen gedaan. Na rijp beraad heb ik besloten een stapje terug te doen en het stokje over te dragen.”

Van Buuren heeft zin in de nieuwe uitdaging. “Ik ben al bijna 20 jaar actief in de Capelse politiek. Ik heb mij vooral beziggehouden met ruimtelijke thema’s. Het is mooi dat daar nu een nieuwe dimensie aan kan worden toegevoegd. Ik hoop de wijsheid en gezondheid te krijgen om op een authentieke en professionele manier het programma van de SGP naar voren te brengen.

Op de nummers twee tot en met vijf staan respectievelijk raadslid Aad Terlouw, de burgerraadsleden Pieter Weijers en Henry Oudshoorn en steunfractielid Gerben Veenema. De SGP kiest daarmee voor een ervaren ploeg en hoopt de komende periode opnieuw met drie zetels in de raad te komen.