HomeActueelCapelle (nog) niet toe aan een vuurwerkverbod

Capelle (nog) niet toe aan een vuurwerkverbod

Capelle (nog) niet toe aan een vuurwerkverbod

Publicatiedatum: 10 jul. 2019

Capelle (nog) niet toe aan een vuurwerkverbod

De jaarwisseling geldt als het gevaarlijkste moment van het jaar. Vandalisme, overlast, vuurwerkslachtoffers, geweld tegen de hulpdiensten. Dat moet anders, zo betoogt raadslid Pieter Weijers (SGP). Daarom diende hij een initiatiefvoorstel in om te komen tot een vuurwerkverbod in Capelle aan den IJssel. Wat de SGP betreft, moet er worden volstaan met vuurwerkzones waarin het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling wel is toegestaan; in elke wijk maximaal één.

Hoewel er bij de verschillende andere fracties veel sympathie voor het voorstel bestaat, zien zij toch haken en ogen, vooral op het punt van de handhaving van een verbod. Het college vindt dat vooral de landelijke overheid het voortouw zou moeten nemen.
Teleurstellend, zo reageert Weijers, het kabinet gaat dat niet doen en legt het initiatief juist bij de gemeenten neer. Dan moeten wij er als gemeente ook iets mee doen. En natuurlijk moet er goed worden gekeken naar het aspect van handhaving, maar dat moet ons er niet van weerhouden om stappen te gaan zetten.

De SGP-fractie neemt de verschillende reacties nu mee en komt er dan zeker op een later moment nog op terug. In het belang van de veiligheid van mens én dier en van het milieu.